Locus Map

    Daca esti utilizator Android, Locus Map este una dintre cele mai bune aplicații de pe aceasta platforma ce o poți utiliza pe munte. O găsim in varianta gratuită cu ceva limitări sau in varianta pro cu multe funcții utile. Cumpărând varianta pro primiți credite pentru a putea descarca o harta gratuit, cum s-a întâmplat si in cazul nostru. Am descărcat offline harta României, in care avem puncte de interes cum ar fi: drumetie si ciclism ( cabane, campinguri etc), cultura si turism ( muzee, monumente, cinema, etc), restaurante, transport, servicii publice, toalete publice si multe altele. Tot in aceasta harta găsim ceea ce interesează pe un montaniard. Trasee turistice marcate dupa care ne putem ghida când plecam intr-o drumetie. Bineînțeles ca putem cumpara si alte harti din țările vecine, harti pe care le găsim in magazinul aplicației.

     In cele ce urmează vom descrie câteva funcții ale aplicației in caz ca doriți sa o descărcati:

  • aplicatia poate fi folosită daca vrei sa mergi intr-o drumetie, daca iti place sa mergi cu bicicleta, daca iti place sa alergi si, bineînțeles, poate fi utilizată si atunci când mergi cu masina;
  • Maps – aici putem seta ca harta de fundal una din hărțile online, cum ar fi cele de la OSM, harti offline, in cazul nostru harta Romaniei cumpărată din magazinul aplicației, si harti WMS, fie recomandate, fie manual daca avem un link;
  • Point – putem lua puncte GPS, importa, sau lua puncte tip foto (adică fotografiile vor apărea pe harta noastră). Fiecare puncte poate fi customizat, in care putem adauga, detalii, simboluri personalizate, descrieri.
  • Track recording – indiferent de tipul de activitate ales, aplicatia iti înregistrează traseul pe care-l parcurgi;
  • Route Planner – este una dintre cele mai utile functii. In cazul in care vrei sa-ti planifici un traseu, sa știi cat ai de mers sau ce diferența de nivel ai de urcat, aceasta functie iti indeplineste cerintele;
  • Map Items – in cazul in care ai o harta descărcată in format KML sau GPX din Dropbox, Drive, in memoria telefonului o poți aduce in aplicație.
  • Import – importarea track-urilor si punctelor in format GPX;
  • Wheather – aplicație oferă date meteo in funcție de locul in care va aflați;
  • POI alert – va avertizează când sunteți in apropierea unui punct de interes de la o distanța setată de utilizator;

    Am descris principalele funcții ale aplicației, însă ea este mult mai complexa si customizabila. Alte funcții pe care le găsim sunt: parking, backup manager, live tracking, openstreetmap notes, navigate to. Tot in aplicație putem organiza ecranul aplicației cum dorim, putem calibra o imagine, putem schimba setările aplicației dupa preferințele noastre, putem genera un cod QR etc.

   Noi folosim aplicatia de fiecare data cand mergem pe munte, daca o considerați utila, o găsiți in magazinul Android la 35 RON.

Locus Map – mobile outdoor navigation app


Atentie! Datele au caracter informativ si nu sunt autorizate, neasumandu-ne niciun risc asupra erorilor. Datele pot fi modificate oricand.