Meteoblue

Meteoblue

     Este imposibil, ca atunci cand pleci intr-o drumetie sa nu arunci un ochi pe vremea care se anunta pentru zilele care ti le-ai programat sa urci pe munte. Din gama variata pe care ne-o ofera site-urile de specialitate, unul este si site-ul celor de la Meteoblue. Pe acest site gasim informatii din majoritatea masivelor de la noi din tara si nu numai, despre temperatura, directia si intensitatea vantului, precipitatii, aceperirea cu nori din satelit, radar, grafice de temperatura pe zile. Toate aceste date ne pot fi de mare ajutor, pentru nu a intampina probleme in deplasarile noastre pe munte. Cum mai toate site-urle si-au creat propria aplicatia pentru ca utilizatorului sa-i fie cat mai usor in a accesa datele, in sfarsit si cei de la Meteoblue s-au gandit creeze una. Aplicatia este disponibila pe platformele IOS si Android.
      Descarcam aplicatia din App Store care este gratuita, ce ocupa aproape 50 mb din spatiu de stocare si incepem sa o utilizam. Inca de la inceput ne va cere localizarea pentru a ne oferi informatii despre vreme din zona in care ne aflam. Pagina de start apare cu Butonul de meniu, unde avem cateva categorii Prognoza meteo, Meteograme, Where2go, vant, satelit, radar, iar jos in stanga avem setarile aplicatiei.
     Prognoza (temperatura, starea, prognoza pe urmatoarele 7 zile) Meteograme (meteograme si vremea pentru urmatoarele 14 zile), Vantul (puteti urmari directia vantului in functie de zona in care va deplasati), Satelit (acoperirea cu nori observata din satelit), Radar (arata radarul cu precipitatii din ultima ora) si o functie destul de interesanta si utila, Where2Go, adica „Aici este cea mai buna vreme”, mai bine zis, aceasta functie iti arata unde este cea mai buna vreme din zona pe care ti-ai ales-o.
     Pentru a descoperi aplicatia descarcati-o din App Store si cu siguranta va poate fi de mare ajutor atunci cand va planificati o drumetie sau expeditie.

Linkuri: https://itunes.apple.com/app/meteoblue/id994459137https://play.google.com/store/apps/details?id=com.meteoblue.droid&utm_source=Website&utm_campaign=Permanent