ViewRanger

ViewRanger

      View Ranger este una din aplicațiile ce iti poate fi de mare ajutor atunci când vrei sa pleci intr-o călătorie, drumetie, expediție. Poți înregistra, crea, importa track-uri GPS, lua puncte GPS in locurile in care ti se par de interes, poți partaja cu utilizatori din întreaga lume experiența avuta in drumetie si, mai nou, poți utiliza funcția skyline – cu care poți scana zona in care te afli, oferindu-ti detalii, cum ar fi denumirile vârfurilor, lacurilor, punctelor de interes. Tot in aceeasi aplicatie, cu un cont de utilizator, poti sincroniza datele manipulate de pe un PC cu aplicatia mobila.
      De remarcat este faptul ca aplicatia este gratuită si este disponibilă pe platformele IOS si Android. Nu exista mari diferente intre cele doua platforme in utilizarea aplicatiei.
Pentru a înregistra, crea un track sau lua un punct GPS, nu trebuie decât sa apăsam pe butonul NEW, unde avem opțiunile enumerate mai sus.
    Pentru a importa sau exporta un track sau un punct de interes, in Meniu avem opțiunea de import/export prin mai multe metode: Dropbox, ITunes, Google Drive, Wifi File Acces, import/export din memoria telefonului.
      O alta metoda de avea in aplicatie trasee GPS, putem intra in contul nostru de pe un PC cu ajutorul căruia putem aduce datele de care avem nevoie. Prin opțiunea Sincronize Content toate datele vor apărea in aplicatia noastră. Tot ce trebuie sa facem este sa ne creăm un cont in prealabil pe site-ul https://my.viewranger.com/, iar la Routs and Tracks putem importa datele necesare.
      Dupa cum spuneam la inceput, cu ajutorul aplicatiei puteti partaja rutele voastre sau puteti accesa noi rute ale utilizatorilor din intreaga lume in cazul in care prezinta interes.
      Cea mai noua functie prezenta in aceasta aplicatie este Skyline, cu ajutorul careia puteti scana zona in care va aflati, oferindu-va cateva puncte de reper, cum ar fi varfurile, punctele de interes, lacurile si distanta pana la ele. La fel de usor puteti fotografia zona in care va vor aprea aceste informatii. De retinut este ca smatphone-ul trebuie sa aiba Giroscop, altfel functia este inutila.
     Aplicatia este mai complexa, iar pentru o experienta pe munte cu ea, nu trebuie decat sa o descarcati gratuit de pe magazinele online a celor doua platforme.