Explorand Muntii Bucegi

Vanturand Bucegii

Vremea continua sa fie in continuare buna la fel ca săptămana trecută si, neavând cum sa plec in weekend pe munte, nu vream sa ratezi o asa oportunitate. Vineri cu trenul Astra TransCarpatic intr-o ora si treizeci de minute suntem in Sinaia. Nu ne mai place cu CFR-ul, de câte ori avem ocazia mergem cu trenurile private pentru ca au condiții normale pentru o țara europeană. … Read more »

Savoarea Jepilor – Braul lui Raducu

E despre Jepi. Intr-o zi de miercuri, la mijloc de septembrie, am savurat trei trasee din Muntii Bucegi. Mai exact Jepii Mici si Mari, doua trasee marcate, si Brana Mare a Jepilor sau Braul lui Raducu, traseu nemarcat ce face legatura intre ele. Ziua se anunta a fi una ideala de munte, dupa atata instabilitate trebuia sa vina si o astfel de vreme. Pe un soare stralucitor inca de la primele ore ale diminetii … Read more »

Creasta Balaurului – Taramul florilor de colt

Plecat-am trei montaniarzi, intr-o zi de miercuri, hotarati sa rapunem balaurul. Pentru a iesi invingator trebuie sa duci o lupta apriga, in care ai de infruntat panta accentuata, vegetatie abundenta ce te sacaie pana la 2000 de metri, un traseu nemarcat cu probleme de orientare, o creasta ingusta cu cateva locuri expuse si lipsa izvoarelor de apa. Creasta Balaurului sau Creasta Bucsoiul Mic este … Read more »

Spectacolul naturii – Rododendronul

Nimic nu anunta plecarea noastră la munte pana când a venit propunerea lui Mărinică. Rucsacul meu e la usa mereu gata sa plece in orice moment. Cum natura susținea un spectacol entuziasmant, am zis, hai sa mergem, mai ales ca accesul este gratuit. Rododendronul si multe alte flori sunt in perioada de glorie, oferindu-ne peisaje sublime. Nu sunt un mare pasionat de flori sa le studiez îndeaproape, … Read more »

In cautarea primaverii – Muntii Bucegi

Din punct de vedere calendaristic ne aflam in plină primăvara, însă in teren lucrurile stateau altfel. Primavara pe care o căutam noi întârzia sa apara, ducand o lupta apriga cu zapada din partea superioară a masivului. O plapuma alba acoperea Bucegiul si se încăpățâna sa intre in cufărul ei pana la iarna viitoare. Caldura a venit de ceva timp in valuri mari, dar nu a izbutit sa o topească, asa ca, … Read more »

Alb si albastru – Muntii Bucegi

Continuam aventurile noastre montane cu o tura in Munții Bucegi. Trei săptămîni au trecut de la ultima noastră incursiune in acest masiv, când am străbătut Plaiul lui Lucacila. Cum zapada s-a așezat in strat generos in ultimile zile, singura varianta sa ajungem la Vf Omu intr-o zi era de la Babele. Planul nostru inițial presupunea o noapte dormită  … Read more »

Magnificul Bucegi – Lucacila si Plaiul lui Mircea

Intenționăm sa iau o pauza pana spre sfârșitul lui Ianuarie dupa ultima tura din Munții Rarau&Giumalau, dar cum sa stai acasa când muntele te cheamă la el. Bucegiul ne-a dat strigare si noi am răspuns. Nu se crăpase inca de ziua când am plecat noi, dar asa e, cine se trezește devreme pe munte ajunge. Facem cam trei ore pana la Bolboci, ultima porțiune pe drumul de acces am parcurs-o … Read more »

Pe branele Bucegilor

Intr-o perioada in care vremea se anunța buna mai multe zile nu ai cum sa nu profiți de ea. Ca sa mai fentăm putin canicula plecam in Bucegi, intr-un loc in care vii mereu cu plăcere, cabana Malaiesti. O zona mirifica unde locul, priveliștea si atmosfera de la cabana se îmbina perfect. Știam ca nu voi găsi cazare probabil pe Weekend asa ca am hotărât sa urc in cursul săptămânii. Primele doua zile … Read more »

O zi in Bucegi prin Valea Gaura si Bucegi

Intr-o zi incendiara de vara, cu temperaturi ce se anunțau a fi peste 40 grade, am evadat unde altundeva decât la munte. Dupa o pauza de 7 luni de Bucegi era o momentul sa-i descoperim noi tinuturi. Traseul ales era unul ce depășea putin capacitatea noastra de rezistența fizica. Sa urci 1800 diferența sa cobori tot atât, sa mergi 12 ore si 30 minute, pe o distanța de 26 km coroborate cu greutatea … Read more »

Bucegi – Intre toamna si iarna

Când toamna se îngâna cu iarna noi am explorat culmile Bucegiului pe alocuri înzăpezite. Dupa o tentativa nereușită a iernii de a pune stăpânire pe masiv, toamna inca își mai păstra ceva din farmecul ei. Toată săptămana am căutat cazare la mai multe cabane si făcându-ne planuri prima data pentru Piatra Craiului, Leaota sau Ciucas pana la urma am ajuns in Bucegi. Am sunat la Cabana  … Read more »

Anduranta in Bucegi – Valea Morarului

Inainte cu 2 saptamâni de a încerca sa cucerim cel mai înalt varf din Alpi – Mont Blanc, un antrenament de o intensitate mai mare era bine venit. Cu o tentativa de a pleca acum doua saptamâni, care a rămas doar in faza de propunere, acum era momentul sa exploram Valea Morarului, pe nemarcate. Fiind un traseu nemarcat era de așteptat sa fie unul solicitant, unde iti trebuie o condiție … Read more »

Bucegiul mereu captivant – Valea Gaura

Bucegiul este locul ideal in care iti poți testa pregătirea fizica si morala, locul in care poți descoperi mereu peisaje încântătoare, locul din care vii cu amintiri frumoase pe care le împărtășești si altora. Nu știu de câte ori am fost in Bucegi, cert este ca am urcat din toate direcțiile si este in top 3 al preferințelor mele. Din multele drumetii făcute aici multe au culminat cu atingerea Vârfului. … Read more »

Din Sinaia pana in Bran

Am fost de multe ori in Bucegi, dar la Cabana Padina nu ajunsesem niciodată. Auzisem si citisem lucruri frumoase despre cabana, amplasata intr-un loc superb cu mâncare buna, personal cumsecade, condiții bune de cazare, asa ca era cazul sa ii facem o vizita. Sunt multe variante de a ajunge la Padina, din Moroeni cu mașina, din Bran, Moeciu de Sus, din Sinaia, din Bușteni. Chiar daca luna Martie … Read More »

Iarna prin Hornurile Mari ale Malaiestilor

Sa ajungi iarna pe Varful Omu este o provocare, mai ales ca seara aveam sa innoptam la cort. Locuri la Cabana Malaiesti nu am mai gasit, asa ca nu aveam alta varianta, decat dormitul la cort. Traseul stabilit era Azuga – Valea Grecului – Cabana Diham – Cabana Malaiesti – Hornurile Mari – Varful Omu. El se intindea pe doua zile cu innoptare langa Cabana Malaiesti. Plec din Bucuresti cu Cristi la 06.30 … Read More »

Pe culmile Bucegiului, Bucsoiu – Omu – Batrana

Daca nu a fost sa fie Fagaras, am zis sa nu irosim timpul si facem un traseu in Bucegi, care ne era mai la îndemâna. Planul era facut pentru Fagaras, dar aveam nevoie de trei zile, din care doua aratau ploaie. Asa ca am stabilit un traseu in Bucegi in asa fel încât sa ocolim ploaia. Plecam la 06:00 din Bucuresti cu destinația Busteni. Ajungem la 9:20, mâncam ceva, ne echipam si la ora 10:00 … Read More »

Related Post