Explorand Muntii Buila&Vanturarita

Explorand Muntii Buila&Vanturarita

Suspans pe Brana Caprelor

Acum doi ani când am fost in Buila&Vanturarita am intalnit un grup cu care am mers o mare portiune din creasta pana in Curmatura Oale, si din vorba in vorba am aflat ca Brana Caprelor ar fi un traseu frumos si palpitant, ce te tine mereu cu sufletul la gura la fel ca intr-un film de acțiune. Porțiuni dificile, schimbări de direcție pe unde te aștepți mai putin, puncte de belverere in care te ia amețeala … Read more »

Muchia Frumoasa a Masivului Buila&Vanturarita

La capătul a 3 ore si 30 de minute, plus o ora care am facut-o cu trenul de la București la Titu, suntem la Schitul Pahomie, aproape de inceputul traseului ce-l aveam de parcurs. Masivul Buila&Vanturarita, ce s-a separat cândva de Masivul Capatanii prin adâncirea vailor Olanesti, Rece, Cheia, Costești, este un mic colț de rai, cu peisaje captivante ce iti încânta privirea. Adesea este comparat cu Piatra  . … Read more »

Creasta Builei&Vanturarita

De un an de zile Masivul Buila Vanturarita se afla pe lista muntilor in care nu am fost si vream sa ii vizitez. Auzisem lucruri frumoase, cum ca ar semăna foarte mult cu Piatra Craiului, cu porțiuni dificile care iti pun la încercare experienta si pregătirea fizica. Cum vremea se arata excelenta pentru sfârșitul de saptamana, ne-am hotarat sa facem traseul de creasta, in doua zile cu camparea la Refugiul … Read More »