Explorand Muntii Ciucas

Ciucas printre picaturi

Sa mergem, sa nu mergem, toată săptămana am stat in impas din cauza vremii care de vreo 3 saptamâni este instabila. Intr-un târziu ne hotărâm sa plecam urmatoarea zi de la prima ora spre Vama Buzăului, localitate aflată la poalele Munților Ciucas. Din sat continuam spre Poiana Dalghiului pana la canton unde lăsam masina. Se poate intra si prin Tarlugeni, însă drumul este putin mai rau ca cel din Vama   … Read more »

Invaluiti in ceata – Varful Ciucas

 Timp de trei saptamâni vremea instabila ne-a ținut departe de munte. Planul inițial pentru acest weekend era pentru Fagaras, însă vremea nu se preta la asa ceva. Alegem Ciucasul, intr-o tura de o zi cu plecare din Cheia. Suntem 10 persoane la start. De la Fabrica de Apa ne echipam imediat si pornim spre Cabana Ciucas pe Valea Berii. Drumul este lejer, zapada a fost data la o parte de cei de la cabana … Read more »

Pe urmele ursilor – Muntii Ciucas

Pentru a doua oară anul asta suntem in Ciucas pe un traseu avut de ceva timp pe lista. Eram pregătit sa înfruntăm zapada mare, însă ajunși la destinație ne-am dat seama ca se topise mare partea din ea. Intram din DN 1A pe drumul pietruit ce duce in Poiana Stanei, un drum accesibil mașinilor, cu specificația ca sunt doua porțiuni in care trebuie sa fii atent. La 10:15 intram pe traseul marcat … Read more »

Prin troienele Babaruncai

Mereu surprinzător, Ciucasul este unul dintre munții care-ti oferă multe, cu doar 1954 m. Cu un relief asemanator Bucegiului, din orice parte l-ai aborda, nu-ti pare rau ca l-ai vizitat. Chiar daca aveam multe trasee la activ in acest masiv, din Babarunca nu urcasem niciodată. Cele doua trasee ce urca in Saua Tigăilor prezentau interes de ceva vreme, asa ca era momentul sa le explorez. Ne strânsesem … Read more »

Pe urmele eroilor din Primul Razboi Mondial

In luna Aprilie a acestui an am facut un traseu mai puțin umblat al Ciucașului, ce pleaca din Poiana Stanii. Poiana se afla in partea estica a masivului, fiind la limita cu Muntii Tătarului. Se prezintă ca o mică depresiunea aflată intre versanții ce o străjuiesc, fiind străbătută de răul Telejenel ce-si aduna apele de pe ambii versanți -Ciucas si Tătaru. Când am văzut poiana, frumusețea ei m-a impresionat … Read more »