Explorand Muntii Iezer&Papusa

Explorand Muntii Iezer&Papusa

Vf Papusa – Muntii Iezer

Iezer&Papusa, un frate mai mic al Făgărașului, aflat la sud-est de el si cu care comunica prin Culmea Mezea – Oticu, este un munte cu înălțimi ce depășesc 2400 m si culmi domoale numai bune de explorat in orice perioada a anului. Am fost de câteva ori pe el si cu siguranța vom mai merge si pe viitor. Aveam un an si ceva de la ultima vizita, când intr-o zi superba de toamna am luat la pas … Read more »

Fascinatia toamnei – Muntii Iezer&Papusa

Toamna continua sa ne fascineze si in Munții Iezer&Papusa dupa o tura plină de culoare in Munții Leaota. Dis de dimineața plecam spre Cabana Voina in parcarea căreia lăsam masina. Intram putin in vorba cu Salvamontul ce era pregătit de o acțiune de montare a unor stâlpi cu marcaje cruce albastra pe traseul ce urca la Lacul Iezer si in 15 minute ne echipam luând direcția spre Cabana Cuca. … Read more »

Din Iezer in Fagaras

A trecut o luna de la ultima tura pe care am facut-o in Parang si obisnuit fiind sa merg regulat anul acesta, trecuse cam mult si mi-era un dor nebun de munte. De ceva timp stăteam cu gândul la Masivul Fagaras pentru ca toamna este un anotimp ideal de a explora acest masiv. Cum Ciprian avea in plan Masivul Iezer am hotărât sa le prindem pe amândouă in aceeași tura. Singura varianta … Read more »

Masivul Iezer prin Vacarea

A trecut o luna de când a venit primăvara, dar vremea si peisajele din Masivul Iezer&Papusa prevesteau mai degrabă venirea iernii. Vremea de iarna se dezlantuise mai ceva ca in lunile Ianuarie si Februarie, de Decembrie nici nu mai zic. Se arătase vreme închisă mai toată săptămana cu căderi de zapada, singura zi cu soare era sambata, zi pe care am ales-o sa urcam pe Vf Roșu. Am plecat … Read More »