Explorand Muntii Leaota

Piatra Dragoslavelor

Piatra Dragoslavelor am vazut-o acum doi ani cand, intr-o drumetie pe Muntele Cioara, stralucea in bataia soarelui. De atunci intrase pe lista noastra. De jos pare un colos in care iti trebuie conditie fizica buna pentru a o dovedi. Piatra vegheaza asupra localitatii Dragoslavele la fel cum Matterhornul vegheaza asupra localitatilor Zermat sau Cervinia, bine, respectand proportiile. … Read more »

Tablouri de toamna – Muntii Leaota

Albert Camus spunea ca toamna este a doua primăvara, cand fiecare frunza este o floare. Intr-o zi frumoasa de Octombrie dupa 3 ore de mers cu masina suntem in Dragoslavele, mai exact pe Valea Caselor, de unde își are începutul traseul nostru ce avea sa ne poarte spre Vf Cioara pentru a ne bucura de magia toamnei. Trecem pe străduța îngusta ce trebuie sa o împărțim cu vacile ce merg la păscut … Read more »

Leaota, taramul uitat de lume

Muntele Leaota era o enigma pentru noi, singurul masiv in care nu fusesem niciodată din aria montana arhicunoscută celor din București. Adică Bucegi, Baiului, Piatra Mare, Postavaru, Piatra Craiului, Ciucas, chiar Iezer sau Fagaras sunt munti in care poți ajunge in scurt timp pentru a te bucura de munte daca nu ai asa mult timp la dispoziție. Leaota era singurul in care nu ajunsesem deloc, desi … Read more »