Explorand Muntii Leaota

Explorand Muntii Leaota

Cheile Crovului

Plecam la primele ore către Podu Dambovitei si urcam cu mașinile pana la ultima cabana, chiar de unde se despart trei trasee. Il alegem pe cel din mijloc, adică pe Valea Crovului sau mai bine zis pe Cheile Crovului. Avem zapada putina si înaintam repede la inceput, dar pe parcurs câțiva copaci doborati ne dau de furca si suntem nevoiți sa-i ocolim. Cheile sunt frumoase, dar copacii iti obturează câmpul vizual, … Read more »

Piatra Dragoslavelor

Piatra Dragoslavelor am vazut-o acum doi ani cand, intr-o drumetie pe Muntele Cioara, stralucea in bataia soarelui. De atunci intrase pe lista noastra. De jos pare un colos in care iti trebuie conditie fizica buna pentru a o dovedi. Piatra vegheaza asupra localitatii Dragoslavele la fel cum Matterhornul vegheaza asupra localitatilor Zermat sau Cervinia, bine, respectand proportiile. … Read more »

Tablouri de toamna – Muntii Leaota

Albert Camus spunea ca toamna este a doua primăvara, cand fiecare frunza este o floare. Intr-o zi frumoasa de Octombrie dupa 3 ore de mers cu masina suntem in Dragoslavele, mai exact pe Valea Caselor, de unde își are începutul traseul nostru ce avea sa ne poarte spre Vf Cioara pentru a ne bucura de magia toamnei. Trecem pe străduța îngusta ce trebuie sa o împărțim cu vacile ce merg la păscut … Read more »

Leaota, taramul uitat de lume

Muntele Leaota era o enigma pentru noi, singurul masiv in care nu fusesem niciodată din aria montana arhicunoscută celor din București. Adică Bucegi, Baiului, Piatra Mare, Postavaru, Piatra Craiului, Ciucas, chiar Iezer sau Fagaras sunt munti in care poți ajunge in scurt timp pentru a te bucura de munte daca nu ai asa mult timp la dispoziție. Leaota era singurul in care nu ajunsesem deloc, desi … Read more »