Muntii Postavaru – Poiana Brasov – Varful Postavaru

Muntii Postavaru – Poiana Brasov – Varful Postavaru

Detalii traseu: timp de mers, marcaj, echipament, observatii.

Perioada: 01 Decembrie 2019


Traseu: Poiana Brasov – Cabana Postavaru – Varful Postavaru – Poiana Ruia – Poiana Brasov


Marcaj:  Poiana Brasov – Varful Postavaru , Cabana Postavaru – Poiana Ruia – Poiana Brasov


Timp de mers: 4 ore


Echipament: bocanci drumetie, ciorapi – 2 perechi, , pantaloni softshell, bluza de corp – 1,  tricou cu maneca scurta – 1, geaca de ploaie si vant  Goretex, geaca de puf, manusi – 1, lanterna frontala cu baterii de rezerva, cutit, folie de supravetuire, rucsac, ochelari de soare, crema de soare, alimente, smartphone dotat cu GPS si Glonass, baterie externa – 1.


Observatii: traseul este usor, abordabil in orice perioada a anului, nu prezinta portiuni tehnice;

Pentru orientare folositi track-ul GPS, aplicatii recomandate: MapPlus (IOS), Locus Map (Android).

Total distance: 10.91 km
Max elevation: 1771 m
Min elevation: 1044 m
Total climbing: 906 m
Total descent: -906 m
Total time: 03:22:28
Download

           Suntem in a treizecea tura pe anul asta, adică cu una mai mult decât anul precedent si inca mai avem timp sa facem 2-3 pana la finele lui. Era chiar 1 Decembrie, Ziua Naționala a României când plecam intr-o tura usoara in Munții Postavaru. A rămas cam singurul din zona căruia nu i-am bătut in totalitate potecile.
       Ajungem la 10:00 in Poiana Brasov si o luam ușor pe poteca cruce rosie. Avem mai multe variante de urcuș, însă noi am ales-o pe asta. Ea intersectează deseori pârtiile din zona, nu le știu, chiar nu le am cu schiatul. Vremea e acceptabila, ceva nori la primele ore, iar dupa amiaza soare. Însă soarele pe care noi il așteptam nu prea vrea sa iasă dintre nori. Pana la cabana traseul este scurt, pana in doua ore. Nu ridica probleme majore, poate atunci când zapada este căzută din abundentă. Anul trecut, când am căutat poteca cruce albastra ce urca din poiana spre cabana Postavaru am dat greu de ea, fiind ascunsa de brazii cu crengile pleostite de zapada, urcand in mare parte din traseu pe Partia Lupului. Cum ziceam, traseul merge in serpentine, urcand o panta relativ usoara pana la cabana. Găsim la inceput Izv din Pietris, in rest nu prea ai ce remarca. Câteva deschideri cu brazii încărcați cu un strat mic de omăt, în rest ii dam talpa.
          Ajunși la cabana, ne continuam drumetia, nu de alta, dar daca ne opream la masa nu cred ca ne mai urneam spre varf. Ceata de pe varf nu se dădea dusa, nu aveam noroc de o priveliștea buna. Vizibilitatea se limita la câțiva metri. Stam câteva minute pe varf si descindem inapoi la cabana. Simteam miros de mancare. Si de asta venisem aici, vream sa lenevim putin la un vin fiert. Știind ca avem traseu scurt, abia dupa doua ore plecam. Alegem alt traseu, chiar aveam de unde.
         Ne lăsam in Poiana Ruia si dupa lac facem stanga pe triunghi galben. La un moment dat dam de un indicator ce ne îndruma spre Peștera de Lapte. Stam putin pe gânduri, însă in cele de urma ne vedem de traseul nostru. Cu alta ocazie vom veni si la peștera. In jur de o ora dureaza coborârea, traseul este la fel de ușor ca celălalt. Aproape de lăsarea serii o intindem spre Brasov.


Atentie! Datele au caracter informativ si nu sunt autorizate, neasumandu-ne niciun risc asupra erorilor. Datele pot fi modificate oricand.