Explorand Muntii Ceahlau

Explorand Muntii Ceahlau

Lutu Rosu si Claile lui Miron

Incepem anul 2020 cu o drumetie in Munții Ceahlau. Sunt pentru a patra oară in acest masiv, trei dintre ele fiind pe timp de iarna. Este inceput de săptămana, o perioada mai putin activa pe munte, când ne hotărâm sa luam drumul Moldovei. Distanța din Bucuresti este lunga, iar doua zile pe care le aveam noi la dispozitie  … Read more »

Legendarul Ceahlau

Citandu-l pe Nicolae Gane “Ceahlaul este muntele imparat, este podoaba, poezia tarii, este izvorul tainic al legendelor si doinelor neamului nostru, este ochiul deschis asupra hotarelor mosiei stramosesti”. Multe din legendele si povestile muntelui imparat au autori de renume, cum ar fi: Mihai Eminescu, Calistrat Hogas, Gheorghe Asachi si pot fi citite in carti, pe site-ul parcului sau pe panourile   … Read more »

Sfarsit de an in Ceahlau

Cum anul 2015 era pe final, un an plin de drumetii facute atat pe muntii de la noi in tara Retezat, Fagaras, Bucegi, Piatra Craiului, Piatra Mare, Buila Vanturarita, Cozia, Baiului, cat si in Muntii Italiei – Alpii Graici (Vf Gran Paradiso 4061 m), fiind o premiera pentru mine pentru ca am depasit limita inaltimilor de la noi, am hotarat sa-l inchei asa cum l-am inceput, cu o drumetie. Eram plecat in … Read More »

Iarna pe potecile Ceahlaului

Inca era iarna când ne-am hotărât sa descoperim peisajele Masivului Ceahlau. Pentru ambii era pentru prima data. Nu ajunsesem decat pana la baraj in urma cu cativa ani, admirandu-l de la poale. Fara masina accesul in masiv este cam anevoios, cel putin dinspre Izvorul Muntelui. La cum ne planificasem noi aventura, nu aveam decât varianta sa plecam cu trenul de noapte si sa ajungem in Bacău cu … Read More »