Explorand Muntii Baiului

Explorand Muntii Baiului

Popasul Uriasilor – Cazacu – Poteca Afinarilor

Iarna venise in forța dupa o perioada in care am avut temperaturi mai mut pozitive in zona montana, cel putin in masivele de sub 2000 de metri. Dupa doua zile de viscol si ninsoare, luni se arată vreme superba. Mai erau doua zile pana la sfârșitul anulului, asa ca, il încheiem cum trebuie, adică cu o drumetie. … Read more »

Din Posada pana in Sinaia

Toamna se încăpățâna sa nu plece de pe meleagurile tării noastre in zona montana. Temperaturile ridicate au păstrat coloritul frunzelor pana la sfârșitul ei. Aveam o zi frumoasa de sambata la dispoziție pentru a da o fuga pe Valea Prahovei. Mai exact, in Munții Baiului. … Read more »

Valurile Baiului

Prindem curaj, dupa patru ture pe la poalele muntelui, constrânși fiind de vreme si zapada, ieșim in sfarsit la lumina. Vremea se anunța ideală de munte, dupa câteva zile calde, frigul s-a instalat din nou. Un lucru bun, pentru ca terenul avea sa fie prielnic de mers pe munte. Din păcate, nu aveam decât o zi la dispoziție, si pentru o tura mai lunga in Crai sau Fagaras nu ma încadram. … Read more »

Corida iernii – Clabucetul Taurului

Luna Ianuarie continua sa fie la fel de bogata in precipitatii cum a fost luna Iulie a anului trecut. Aproape in fiecare zi stratul de zapada crestea considerabil la peste 1200 m. Urmarind vremea mereu, am gasit o fereastra de o zi in care sa ne bucuram de privelisti frumoase cu soare si multa zapada. Corida iernii avea sa fie, unde in alta parte, decat pe Clabucetul Taurului.  … Read more »

Toamna tarzie in Muntii Baiului – Culmea Zamora si Valea Fetei

Patru zile au trecut de la ultima escapada pe munte si iata-ne din nou evadați dintre blocurile gri ale orașelor pe culmile Carpaților. Astăzi venise iarasi rândul Muntior Baiului, munti ce i-am explorat si la inceput de Octombrie. Toamna este anotimpul ideal pentru acest masiv, stânele coboară, scăpând de pericolul de a fi atacati de câini. Trecem calea ferată si urcam pana la Castelul CantacuzinoRead more »

Vf Neamtu – Muntii Baiului

  Vârful Neamtu era singurul varf, cel mai înalt, din arealul montan ușor accesibil din București pe care nu pusesem piciorul. Fiind in plan de ceva timp, a venit momentul sa-l cuceresc. Inceput de Octombrie in care toamna lasa semne tot mai adânci, frigul pătrunzător la orele dimineții si seara, frunzele cad una câte una, iar eu o prindeam pe a treizeci si treia de când faceam umbra … Read more »

Drumetie pe Clabucetele Predealului – Cabana Garbova

  Primăvara pare sa-si fi intrat in drepturi de vreo câteva zile. Daca acum doua saptamâni aveam iarna in toată regula, in ultimul timpul mercurul in termometre parca a explodat. Avalansele si curgerile de zapada sunt tot mai frecvente, asa ca, nu se merita sa te aventurezi prea sus. Nu aveam in plan nimic de Paști, pana m-a sunat Ionuț. Nu planuisem sa ne aventurăm mult, ci doar sa facem o … Read more »

Relaxare in Muntii Baiului – Vf Draganu

  Incepem sezonul de iarna cu o drumetie in Munții Baiului. Ajunși cu ceva întârziere in Sinaia sărim in bocanci din tren in gara CFR, de unde ne întoarcem pe DN pentru a accede pe traseul nostru. Trecem un pod, calea ferată si in 10 minute suntem pe traseu. Era a treia oară când urcam pe acest traseu, o data pe timp de vara si o data iarna. Pornim pe drumul forestier bine întreținut ce urca la Cabana … Read more »