Explorand Muntii Baiului

Toamna tarzie in Muntii Baiului – Culmea Zamora si Valea Fetei

Patru zile au trecut de la ultima escapada pe munte si iata-ne din nou evadați dintre blocurile gri ale orașelor pe culmile Carpaților. Astăzi venise iarasi rândul Muntior Baiului, munti ce i-am explorat si la inceput de Octombrie. Toamna este anotimpul ideal pentru acest masiv, stânele coboară, scăpând de pericolul de a fi atacati de câini. Trecem calea ferată si urcam pana la Castelul CantacuzinoRead more »

Vf Neamtu – Muntii Baiului

  Vârful Neamtu era singurul varf, cel mai înalt, din arealul montan ușor accesibil din București pe care nu pusesem piciorul. Fiind in plan de ceva timp, a venit momentul sa-l cuceresc. Inceput de Octombrie in care toamna lasa semne tot mai adânci, frigul pătrunzător la orele dimineții si seara, frunzele cad una câte una, iar eu o prindeam pe a treizeci si treia de când faceam umbra … Read more »

Drumetie pe Clabucetele Predealului – Cabana Garbova

  Primăvara pare sa-si fi intrat in drepturi de vreo câteva zile. Daca acum doua saptamâni aveam iarna in toată regula, in ultimul timpul mercurul in termometre parca a explodat. Avalansele si curgerile de zapada sunt tot mai frecvente, asa ca, nu se merita sa te aventurezi prea sus. Nu aveam in plan nimic de Paști, pana m-a sunat Ionuț. Nu planuisem sa ne aventurăm mult, ci doar sa facem o … Read more »

Relaxare in Muntii Baiului – Vf Draganu

  Incepem sezonul de iarna cu o drumetie in Munții Baiului. Ajunși cu ceva întârziere in Sinaia sărim in bocanci din tren in gara CFR, de unde ne întoarcem pe DN pentru a accede pe traseul nostru. Trecem un pod, calea ferată si in 10 minute suntem pe traseu. Era a treia oară când urcam pe acest traseu, o data pe timp de vara si o data iarna. Pornim pe drumul forestier bine întreținut ce urca la Cabana … Read more »

Related Post