Explorand Muntii Piatra Mare

Explorand Muntii Piatra Mare

Ape repezi – Canionul Sapte Scari si Canionul Tamina

Canionul Sapte Scari si Cascada Tamina sunt doua dintre superlativele Masivului Piatra Mare, obiective ce atrag multi turisti in fiecare an. Am tot fost in acest masiv, mai ales pe partea dinspre Dambu Morii, unde găsim si cele două puncte de interes mentionate. Cum vremea in ultimul timp a fost mai mereu instabila, ziua de marti avea sa fie una numai buna de munte. Ca sa nu-mi pierd ritmul si conditia fizica … Read more »


Trekking in Piatra Mare

Eram in ultima runda a anului, runda 29, atatea ture ne-a permis timpul sa facem in 2018. Ultima etapa avea sa se desfasoare in Masivul Piatra Mare si era menita sa ne tina in forma. Traseele alese nu prezentau nicio necunoscuta, mai fusesem pe ele, atat vara cat si iarna, insa daca nu mergeam nici saptamana asta pe munte trecea o luna de la ultima iesire. Vremea si zapada ne-a cam … Read more »


„1 Mai” frumos ca altul – Muntii Piatra Mare

Nici nu apucam sa desfacem bine rucsacul, ca o intindem din nou pe munte. Dupa o zi splendita in Munții Penteleu, a venit rândul Masivului Piatra Mare. Un munte apreciat de mine, avand câteva trasee interesante. Peștera de Gheata, Drumul Țiganilor, Canionul 7 Scări, Cascada Tamina sunt printre cele mai frumoase. Il vad mai atractiv decât Baiu sau Postavaru. Alaturi de mine in formula de start ii … Read more »


Lungul drum spre Cabana Piatra Mare

In fiecare an, in jurul datei de 20 Ianuarie dau startul turelor montane. Anul trecut am inceput anul cu o drumetie in Ciucas, iar acum doi ani la Malaiesti. Dupa o tura rapida in Masivul Rarau la sfarsitul anului trecut, abia așteptam sa explorez muntele. Gândul meu era la Masivul Leaota, dar cum timpul era oarecum limitat, nu ma încadram in ceea ce îmi planificasem eu. Asa ca am ales Piatra Mare, … Read more »


O zi de iarna in Piatra Mare

Ai o zi libera si vrei sa o petreci pe munte, atunci Masivul Piatra Mare este o optiune buna, atat vara, cat si iarna, pentru a te bucura de natura. Aveam ziua de duminica libera, asa ca am planificat o drumetie in acest masiv. Vremea se arata superba, chiar daca era frig, soarele avea sa straluceasca toata ziua. Echipa era formata din trei persoane: eu, Cristi si Ciprian. Traseul propus este cu urcare prin … Read More »