Explorand Muntii Piatra Mare

„1 Mai” frumos ca altul – Muntii Piatra Mare

Nici nu apucam sa desfacem bine rucsacul, ca o intindem din nou pe munte. Dupa o zi splendita in Munții Penteleu, a venit rândul Masivului Piatra Mare. Un munte apreciat de mine, avand câteva trasee interesante. Peștera de Gheata, Drumul Țiganilor, Canionul 7 Scări, Cascada Tamina sunt printre cele mai frumoase. Il vad mai atractiv decât Baiu sau Postavaru. Alaturi de mine in formula de start ii … Read more »

Lungul drum spre Cabana Piatra Mare

In fiecare an, in jurul datei de 20 Ianuarie dau startul turelor montane. Anul trecut am inceput anul cu o drumetie in Ciucas, iar acum doi ani la Malaiesti. Dupa o tura rapida in Masivul Rarau la sfarsitul anului trecut, abia așteptam sa explorez muntele. Gândul meu era la Masivul Leaota, dar cum timpul era oarecum limitat, nu ma încadram in ceea ce îmi planificasem eu. Asa ca am ales Piatra Mare, … Read more »

O zi de iarna in Piatra Mare

Ai o zi libera si vrei sa o petreci pe munte, atunci Masivul Piatra Mare este o optiune buna, atat vara, cat si iarna, pentru a te bucura de natura. Aveam ziua de duminica libera, asa ca am planificat o drumetie in acest masiv. Vremea se arata superba, chiar daca era frig, soarele avea sa straluceasca toata ziua. Echipa era formata din trei persoane: eu, Cristi si Ciprian. Traseul propus este cu urcare prin … Read More »