Explorand Muntii Postavaru

Explorand Muntii Postavaru

Poiana Brasov – Vf Postavaru

Suntem in a treizecea tura pe anul asta, adică cu una mai mult decât anul precedent si inca mai avem timp sa facem 2-3 pana la finele lui. Era chiar 1 Decembrie, Ziua Naționala a României când plecam intr-o tura usoara in Munții Postavaru. A rămas cam singurul din zona căruia nu i-am bătut in totalitate potecile.  … Read more »


Postavarul inzapezit

Nu se anunța o vreme excelenta, însă noi am plecat spre Masivul Postavaru prin troienele căzute in cantități considerabile. Am ales o zona mai putin umblata, pe partea sudica a masivului, cu plecare de la Pensiunea Verde Crud. Intram pe la Fosta Cabana Cheia, zona de acces si pentru Cheile Rasnoavei. Drumul se prezenta in condiții bune, putând intra ușor cu masina pana in zona cabanelor.  … Read more »


Arsita din Postavaru

Intr-o zi de duminica pe o arsita ce iti turna plumb in ghete, am descoperit noi frumseti ale naturii. Pentru o zi de vara traseele din Postavaru se preteaza perfect. Pe ultima suta de metri am planificat tura, vremea data cu cateva zile in urma ne luase orice speranta de a face o drumetie. In scurt timp am reusit sa fac o echipa de trei persoane, destul de mult zic eu, avand in vedere ca ne-am … Read more »


Trekking in Cheile Rasnovului

Cum timpul liber a devenit un dușman pentru mine in ultima perioada, având doar sambata la dispoziție, am planificat un scurt traseu la poalele Masivului Postavaru, mai exact in Cheile Rasnovului. Inițial plănuiam sa urcam pana pe Vf Postavarul, dar iarna intr-o zi nu prea te incadrezi, căderile însemnate de zapada iti îngreuneaza mersul, durata putând creste cu 2-3 ore fata de timpul normal. Cu trenul … Read more »